Pénzügyi-számviteli ügyintéző képesítés ingyenTavaly lépett hatályba az a rendelkezés, amely alapján mindenki ingyenesen szerezheti meg az első két szakképesítését iskolai rendszerű képzésben, azaz elvégezhet két, az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő tanfolyamot. Korábban csak az első képzésért nem kellett fizetni. Így megnyílt a lehetőség a második szakma ingyenes megszerzésére. A pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma szerepel a Jegyzékben, így aki kedvet érez hozzá, ingyen megszerezheti, akkor is ha már van egy ingyenesen szerzett OKJ-s képesítése vagy diplomája. A részvételre vonatkozó korhatárt is eltörölték.

A 2016. szeptemberében induló ingyenes képzésekre már lehet jelentkezni. Fontos tudni, hogy az OKJ-s képzés akkor ingyenes, ha iskolarendszerű oktatás keretében zajlik. A Szakképzési Centrumok általában szerveznek pénzügyi-számviteli ügyintéző képzéseket, ezeket a felnőttoktatás címszó alatt találjuk meg. A felnőttképzés néven meghirdetett tanfolyamok viszont nem iskolai rendszerűek, nem ingyenesek.

Az iskolarendszerű képzés 2 éves. Elméletileg 25 éves korig lehet nappali képzésre járni, de a legtöbb intézmény a második szakmát tanuló diákokat esti vagy levelező képzés keretében oktatja.

A két, államilag támogatott szakma közé nem kell beleszámolni azokat a képzéseket, amelyeket térítéses oktatás keretében szereztek meg. A jelentkezéshez érettségi szükséges, akinek még nincs, két év alatt ingyenesen megszerezheti.

Pénzügyi-számviteli ügyintéző képesítés ingyen
Közösségi média