JOGVESZTŐ HATÁRIDŐ A DEVIZAHITEL ELSZÁMOLÁSÁBAN!

Nem minden hitelfelvevő kap automatikusan elszámolást a bankjától! 2015. március 31-ig kérhetik a devizahitel elszámolását azok a hitelek elszámolásahitelfelvevők, akik a kölcsönt kedvezményes végtörlesztés keretében visszafizették, vagy a hitelszerződésük 2009. július 26-a előtt egy elszámolásra nem kötelezett követeléskezelőhöz került át. A hitelfelvevőnek ezekben az esetekben jeleznie kell a bank felé, hogy kéri az elszámolást.

А kedvezményesen végtörlesztőknek a kérelem benyújtásakor 10.000 Ft összegű díjat kell fizetni, kivéve, ha a kedvezményes végtörlesztés forint alapú hitelkiváltással történt, és ezt a hitelfelvevő a bank felé igazolja. Ha az elszámolás eredményeként а hitelfelvevő javára fizetési kötelezettsége áll fenn, a 10.000 Ft-ot visszatéríti a bank. Az elszámolási értesítőt 2015. november 30-áig kell elkészíteniük a bankoknak.

Az egyéb módon lezárt kölcsönszerződések esetében az elszámolási értesítőket automatikusan küldik a bankok, azt nem kell külön kezdeményezni. Sokan már kézhez is kapták ezeket az értesítőket.

A hitelfelvevők kérdésekkel felkereshetik a Magyar Nemzeti Bank ügyfélszolgálatát, telefonszám: 06-40-203-776, emailcím: ugyfelszolgalat@mnb.hu.

Devizahitelek elszámolása
Közösségi média
Cimke: