A nyáron nagy feltűnést keltett a kilencéves hajléktalan kisfiú, Daniel Cabrera esete, aki a McDonalds-ból kiszűrődő lámpafény mellett tanult. A kép, amelyet Joyce Torrefranca egyetemi hallgató készített, vírusszerűen terjedt el az interneten.

Joyce eredeti Facebook posztja:

Daniel Cabrera
Daniel Cabrera

A kisfiú sorsa az ismertségnek köszönhetően azóta kedvező fordulatot vett, sok adományt kapott, ösztöndíjjal folytathatja a tanulást. Orvos vagy rendőr szeretne lenni. A McDonalds-től kapott támogatás Daniel édesanyja szerint ki fog tartani a főiskoláig. Joyce pedig ebben a posztban köszönte meg a sok segítséget:

 

Daniel Cabrera 2
Joyce köszönete

 

Daniel szimbólum lett, de nem véletlen, hogy éppen egy Fülöp-szigeteki gyerek tett szert világhírre a tanulással.

A Fülöp-szigeteken élő emberek szorgalmasak és nagyon fontos számukra a tanulás. Az ország spanyol gyarmat volt, ebből az időből származnak a spanyol nevek, lakosságának többsége ma is katolikus. A 800 lakott szigeten több, mint 100 nyelvet beszélnek, a távolabbi szigetek lakói nem értik meg egymást. Ezért az angol is hivatalos nyelv az országban. Nagyon sokan járnak angol tanítási nyelvű iskolába, még a szeméttelepen dolgozók is oda küldik gyerekeiket. A tanulás az egyetlen esélyük a felemelkedésre.

A sok tanulásnak és a szorgalmas munkának köszönhetően a Fülöp-szigeteki munkaerő nagyon híres a világban, amerikai vállalkozók egymásnak adják át az elérhetőségeiket. Távmunkában webshopok üzemeltetésében segédkeznek, ügyfélszolgálati, projekt manageri feladatokat látnak el, könyvelnek, internetes oldalakat készítenek. Ezzel a háttérrel teljesen érthető, hogy a kis Daniel is mindenképpen folytatni akarta az iskolát. A tanév elején érdemes újra hangsúlyozni a tanulás jelentőségét, nemcsak Danielnek, mindenkinek segíthet a céljai elérésében.

 

Frissítés: Joyce és Daniel újra találkoztak, egy reklámfilmre kaptak felkérést a gyorsétterem-lánctól. A videó itt tekinthető meg: “The Boy Who Loves To Study.”

Van mit tanulni
Közösségi média
Cimke: